Bliv sommerklar! 3 alternative sommertips.

Hvis du skulle være i tvivl om, hvad det betyder at være sommerklar, så står ugeblade, websider, blogs og reklameannoncer i kø for at fortælle dig det:

Få glatte ben, smukke negle, velplejet hår, flot hud og flad mave. Så er du sommerklar!

Vil du også være bikini-klar, er der råd at hente til, hvordan du hurtigt får en lækker krop og fx taber 4 kg på 14 dage. Ellers er du selvfølgelig ikke bikiniklar.

Ud fra de utallige sommertips, jeg kan læse mig til, står det klart for mig, at ”sommerklar” helt og aldeles handler om din krop. Den skal være blød, brun, glat, stram og have de rigtige former. Det handler om træning, slankekure og diverse cremer og olier til at blødgøre og brungøre din hud. Fokuser på dig selv, din krop og dit udseende – så er du sommerklar.
Hvad nu, hvis jeg ikke når det? Hvordan kan jeg så gå sommeren i møde?
Måske er jeg ikke den eneste, der kunne være i fare for ikke at nå i mål, og måske kunne definitionen af sommerklar se lidt anderledes ud.

Her får du 3 alternative tips til at blive sommerklar:

1. Spis sundt – og inviter andre til at spise med
Overvej, hvem der kunne have glæde af at blive inviteret til at spise sammen med dig. Overskrid din egen grænse og inviter et menneske, du måske ikke kender så godt, men som vil elske at få invitationen.

2. Gå en tur – og inviter en anden med
Ikke alle har planer hele sommeren, og den kan være lang, hvis man ikke lige har noget på programmet. Find ud af, hvem der er hjemme, og spørg, om de vil med ud at gå en tur i den skønne danske natur.

3. Accepter og elsk dig
Selvoptagethed og selvhad er lige destruktivt. At elske og acceptere sig selv på den sunde måde er livgivende og livsvigtigt. Vi er Guds skabning, og Han elsker os – ubetinget.

Jesus siger:
”Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke. Dernæst kommer: ›Du skal elske din næste som dig selv. Intet andet bud er større end disse.” (Mark. 12,30)

Flyt dit fokus fra din egen navle til din næstes navle. Så er du sommerklar!

Lone Jessen
Præst

lone@lyngbyfrikirke.dk

Lone er kirkens præst, er gift og har 3 voksne børn og 2 børnebørn. Træffetid mandag-torsdag 10-15. Fridag fredag.