Det, du tænker og tror, afspejles i det, du siger

… og det, du siger, skaber atmosfæren. Magten i ord kan være så stærk, at den kan ændre en hel kultur – positivt eller negativt.

I ordsprogenes bog står der: ”Med munden ødelægger den gudløse sin næste”, så vores tunge er et magtfuldt redskab, som kan nedbryde og være destruktivt.

Det begynder allerede med vores tanker. Hvad tænker vi om hinanden?

Når vi vælger Guds riges sprog, skaber vi Guds riges atmosfære, og det skaber radikale ændringer i vores hjem, familie, menighed og omgivelser. Det er det, Gud ønsker, at vi skal gøre. Gud er kærlighed, og i Hans rige er tanker og ord opbyggende. Guds rige er at elske, at tale godt om, at opmuntre og vise tillid. Det er at ”finde guldet i hinanden” og det er at tale på en måde, hvor vi ærer hinanden.

Vi kan bede Helligånden om hjælp til at forny vores sind og vores tanker. Når vores sind er blevet fornyet af Jesu kærlighed, så bliver vores sprog også opgraderet. Guds riges sprog er om liv og håb, om nåde, kærlighed og frihed. Vi kan bede Helligånden tale til os, så vi kan se fra Guds perspektiv. Se de ting, Han ser, og sige de ting, Han siger. Så Himlens atmosfære bliver den atmosfære, vi spreder.

”Kærlighed skjuler alle overtrædelser” og ”Vises tunge er lægedom”.

Glædelig advent, Lone Jessen

Lone Jessen
Præst

lone@lyngbyfrikirke.dk

Lone er kirkens præst, er gift og har 3 voksne børn og 2 børnebørn. Træffetid mandag-torsdag 10-15. Fridag fredag.