Gå til indhold

Fisk er godt

Det så ikke for kønt ud. Vi sad i en lille båd i Nexøs havnebassin. Min gamle far havde udstyret båden med et fint skilt og sig selv med en blå sejlerhat. Men det virkede som om, at der skulle lidt mere til.

Før vi nåede ud af havnen lykkedes det ham næsten at havarere både vores egen og et par andre både. Mens jeg sad og lavede udregninger på, om jeg ville kunne klare svømmeturen lykkedes det mig trods alt, at nyde det dybblå hav, den fantastiske himmel og udsigten til den idylliske lille ferieø. Men under det hele lå bekymringens lavmælte murren.
Ved første friske vindstød var vi begge meget enige om, at vi hellere måtte glemme alt om fiskefangst og søge ind i til den sikre havn. Og vi nåede ind, til glæde og lettelse for os, og stor bekymring for de andre bådejere, der med fortvivlelse måtte se os navigere igennem adskillige kollisioner med de nærliggende både. Båden er nu solgt til en mere kompetent skipper, og faren er drevet over.
Det er ret afgørende hvem der er med i båden – ikke? Uden helt at fortabe os i maritime billeder – så kan dette liv sammenlignes med en sejltur. Vi har måske en vis tendens til at være meget optaget af båden, dens størrelse, udstyr og udseende. Måske har vi brug for at se lidt mere på mandskabet – hvem vi er sammen med.
I biblen er der en forunderlig beretning om en mand, der oplever, at Jesus stiger om bord i hans båd. Det forandrer alt, selvom intet egentlig var ændret. Livet var det samme. Omstændighederne ens. Men selskabet med Jesus, gjorde alligevel, at alt blev forandret.
Velkomment til de tre sidste søndage i november, hvor vi vil standse op ved denne beretning og se hvordan den kan inspirere os i vores ´livsbåd´- hvordan den nu end ser ud.

Jens W. Skov

jens@lyngbyfrikirke.dk
+45 23 25 40 77
Kgs. Lyngby
jensskov
LinkedIn
Twitter
Facebook
Google+
Læs mere

Jens er uddannet civilingeniør arbejder til daglig om selvstændig konsulent indenfor IT og AV. Hans store fritidsinteresse er musik, lyd og akustik og han har været involveret lovsang i mange forskellige sammenhænge. Jens er gift med Bente og far til Christian og Simon. Han er leder af foreningen Familier På Vej og brænder for at se ægteskaber og familier bliver styrket. Jens er en del af den daglige ledelse i Lyngby Frikirke og sidder i lederrådet for Københavns Frikirke