Forandringens fest

Da jeg med rædsel så resultatet, undrede jeg mig over, hvordan jeg var havnet i denned uheldige situation. Forgæves forsøgte jeg at placere skyld- en hos alle andre. Men jeg måtte erkende, at jeg selv havde det fulde ansvar for at stå her og betragte de hånende tal på vægten.

Det var mig, der havde købt den, ingen havde presset mig. Og jeg kunne vist heller ikke give andre end mig selv skylden for at stille mig op på vægten, ej heller for det resultat, der tonede frem. Første indskydelse var, at der måtte være noget galt med apparatet. ”Nå ja, man får jo hvad man betaler for,” tænkte jeg. Men flere kontrolvejninger på andre vægte afslørede at min nyindkøbte plageånd var ubehagelig præcis. Jeg havde nu to muligheder: Jeg kunne gå ud og bruge mange flere penge på en ny vægt, naturligvis under forudsætning af at forretningen ville garantere, at den var aldeles upræcis i den rette retning. Eller jeg kunne beholde mit fejlkøb og gøre noget ved de overflødige kilo. Jeg valgte det sidste.

Efter mødet med vægten var jeg umiddelbart klar over, at der var tre ting som var nødvendige, hvis min virkelighed skulle ændre sig:

1. Jeg måtte spise mindre
  2. Jeg matte igang med at træne.
  3. Jeg måtte have hjælp.

Sådan startede en af mine forandringsprocesser. Det var en af de lettere af slagsen, fordi det trods alt mest handlede om ti overflødige kilo. De sværeste processer er dem, hvor mit selvbillede, min selvretfærdighed, min vrede og andre ubehagelige ting, har været i spil. Jeg har gjort det modstræbende, men livet har lært mig, at den slags er helt nødvendigt. Selvom erkendelsen af forandringens nødvendighed kan være ganske svær, så har jeg med al mulig hjælp fra Gud og andre endt med at fejre forandringens fest.

Hvis du ser behov for nødvendige forandringer af dårlige vaner i dit liv, er du meget velkommen til introduktionsaften vedrørende mønsterbrydningskursus i Lyngby.

Det foregår tirsdag d. 17. Februar kl. 19.00 på Toftebæksvej 13 i Lyngby.