Hvor hurtigt kan du skrive en liste på 40 ting, du er taknemmelig for?

Jeg ved godt, at taknemmelighed er en af de vigtigste faktorer for vores lykkefølelse og trivsel.

Jeg ved også godt, at mange coaches og psykologer foreslår at skrive de ting ned, jeg er taknemmelig for. Oftest foreslår de at skrive 5 – 10 ting ned, og det er vel nogenlunde muligt at løse den opgave.

Men jeg blev temmelig udfordret, da jeg forleden dag læste en et blog-indlæg, hvor bloggeren foreslog at skrive en liste på 40 ting, jeg er taknemmelig for.

40!!! Er det overhovedet menneskeligt muligt at være taknemmelig for 40 ting i mit liv?

Det blev alligevel et eksperiment, jeg måtte afprøve, så jeg tog udfordringen op.

Jeg blev lidt overrasket over, at det faktisk lykkedes mig. Og jeg gjorde en interessant opdagelse undervejs: Hvis jeg var stoppet ved 10, så kunne jeg lægge listen til side og læse den hver dag som opmuntring og inspiration. Men da jeg skulle blive ved og ved, så opdagede jeg undervejs, at jeg allerede midt i processen blev glad indeni og mærkede taknemmeligheden over alt det, jeg var i færd med at skrive. Og taknemmelighed over, at det virkelig er menneskeligt muligt at skrive en liste på 40 ting.

Den nye udfordring er, at jeg hver dag skal tilføje 5 nye ting. Jeg glæder mig allerede. Jeg takker Gud for alt det, jeg kan være taknemmelig for og for den glæde, det giver mig.

Hvis du selv vil prøve, så er her lidt inspiration til taknemmelighedsemner:

• Relationer (familie, venner, kolleger, naboer, mennesker du møder i hverdagen)
  • Små ting i hverdagen
  • Dig selv
  • Helbred
  • Gode oplevelser
  • Oplevelser, hvor Gud forandrede noget
  • Gode oplevelser, som andre har fortalt
  • Skønheden omkring dig – naturen
  • Ting, du kan lide ved din by, dit land

Lone Jessen
Præst

lone@lyngbyfrikirke.dk

Lone er kirkens præst, er gift og har 3 voksne børn og 2 børnebørn. Træffetid mandag-torsdag 10-15. Fridag fredag.