Gå til indhold
Hvor hurtigt kan du skrive en liste på 40 ting, du er taknemmelig for?

Hvor hurtigt kan du skrive en liste på 40 ting, du er taknemmelig for?

Jeg ved godt, at taknemmelighed er en af de vigtigste faktorer for vores lykkefølelse og trivsel.

Jeg ved også godt, at mange coaches og psykologer foreslår at skrive de ting ned, jeg er taknemmelig for. Oftest foreslår de at skrive 5 – 10 ting ned, og det er vel nogenlunde muligt at løse den opgave.

Men jeg blev temmelig udfordret, da jeg forleden dag læste en et blog-indlæg, hvor bloggeren foreslog at skrive en liste på 40 ting, jeg er taknemmelig for.

40!!! Er det overhovedet menneskeligt muligt at være taknemmelig for 40 ting i mit liv?

Det blev alligevel et eksperiment, jeg måtte afprøve, så jeg tog udfordringen op.

Jeg blev lidt overrasket over, at det faktisk lykkedes mig. Og jeg gjorde en interessant opdagelse undervejs: Hvis jeg var stoppet ved 10, så kunne jeg lægge listen til side og læse den hver dag som opmuntring og inspiration. Men da jeg skulle blive ved og ved, så opdagede jeg undervejs, at jeg allerede midt i processen blev glad indeni og mærkede taknemmeligheden over alt det, jeg var i færd med at skrive. Og taknemmelighed over, at det virkelig er menneskeligt muligt at skrive en liste på 40 ting.

 

Den nye udfordring er, at jeg hver dag skal tilføje 5 nye ting. Jeg glæder mig allerede. Jeg takker Gud for alt det, jeg kan være taknemmelig for og for den glæde, det giver mig.

 

Hvis du selv vil prøve, så er her lidt inspiration til taknemmelighedsemner:

  • Relationer (familie, venner, kolleger, naboer, mennesker du møder i hverdagen)
  • Små ting i hverdagen
  • Dig selv
  • Helbred
  • Gode oplevelser
  • Oplevelser, hvor Gud forandrede noget
  • Gode oplevelser, som andre har fortalt
  • Skønheden omkring dig – naturen
  • Ting, du kan lide ved din by, dit land

Jens W. Skov

jens@lyngbyfrikirke.dk
+45 23 25 40 77
Kgs. Lyngby
jensskov
LinkedIn
Twitter
Facebook
Google+
Læs mere

Jens er uddannet civilingeniør arbejder til daglig om selvstændig konsulent indenfor IT og AV. Hans store fritidsinteresse er musik, lyd og akustik og han har været involveret lovsang i mange forskellige sammenhænge. Jens er gift med Bente og far til Christian og Simon. Han er leder af foreningen Familier På Vej og brænder for at se ægteskaber og familier bliver styrket. Jens er en del af den daglige ledelse i Lyngby Frikirke og sidder i lederrådet for Københavns Frikirke