Kaldet

Vi var cirka femten mennesker i et forholdsvis lille rum, og luften var tyk af frustration. En yngre kvinde sad tavs og bleg og undgik øjenkontakt. Den dygtige rådgiver opdagede hende hurtigt og begyndte at spørge til hendes situation. Hun var lige blevet fyret.

Det var kommet som en total overraskelse. Hun havde været i virksomheden i en del år og havde ikke set det komme. Nu stod hun pludselig uden job og uden specielt gode udsigter til, at der snart skulle dukke noget op. ”Jeg genkender mig selv, når jeg ser dig”, sagde rådgiveren, ”for to år siden befandt jeg mig i samme situation i en form for chok.” En anden i gruppen, en kvinde midt i halvtredserne, kunne ikke vente, til rådgiveren nåede til hende, hun udbrød: ”Jeg har en længerevarende akademisk uddannelse, jeg har et unikt cv og en masse erfaring. Jeg har søgt alt muligt, men der er ingen, der vil ha’ mig.”

Jeg befandt mig på et jobcenter i funktionelle omgivelser i en af de københavnske omegnskommuner. Stemningen i rummet var så tyk af livsdramaer der udspillede sig i højeste gear, at man kunne skære i den. Det var dramaer, som involverede drastiske økonomiske konsekvenser, familier som blev presset ud til kanten og mere end noget andet –  fornemmelsen af at være til overs.

At regeringens geniale ministre i samme periode opfandt begrebet ”de hårdtarbejdende danskere” gjorde det ikke lettere. For hvor efterlod det denne gruppe mennesker? De var nu de dovne danskere. Udfordringen var at ingen af dem hed Robert og alle søgte desperat efter at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

For mig blev det en påmindelse om noget af det mest grundlæggende i vores DNA; vi er skabt med et formål og derfor født med et kald. Den bibelske fortælling afslører en Gud, som tænker stort om mennesket. Hans tanker om os er farvet af fremtid og håb. Derfor fødes hvert menneske ind i verden med et kald. Et kald til vandre sammen med Ham og andre i en livsstil, som forandrer denne verden til det bedre. Det betyder, at vi er skabt til at være en del af en bevægelse – at være behøvet.

Mange af os er splittet i forhold til dette. På den ene side genkender vi noget i os selv; drømmen om at leve for noget større, at gøre en positiv forskel i denne verden. På den anden side føler vi os overvældet af mængden af destruktive faktorer i vores samfund og omverden. Hvad stiller lille jeg op mod noget så omfangsrigt? Begge følelser afspejles i biblen og udmøntes i en klar fortælling om mennesket. Vi er behøvet. Vi er kaldet. Ikke til at gå alene –  men til at være en del af et kaldsfællesskab, sammen med Gud og andre, som har anerkendt sin egen værdi og formål.

Jens er uddannet civilingeniør arbejder til daglig om selvstændig konsulent indenfor IT og AV. Hans store fritidsinteresse er musik, lyd og akustik og han har været involveret lovsang i mange forskellige sammenhænge. Jens er gift med Bente og far til Christian og Simon. Jeg er leder af foreningen Familier På Vej og brænder for at se ægteskaber og familier bliver styrket.